Övrigt

Salta maten på ett kul sätt!

saltsalt

Säg hejdå till det vanliga gamla bordssaltet, för här har vi ett nytt salt med riv i! 😉

Med detta nya saltet från Rivsalt saltar du maten genom att riva en saltsten mot en rivjärn! Hur coolt? Du behöver dessutom inte alltid använda samma salt (som det oftast blir med vanligt bordssalt) utan nu kan du även vara lite internationell och välja mellan olika saltstenar från hela världen!

Rivjärnssetet innehåller ett stilrent rivjärn i rostfritt stål som står på en fin ekplatta, och till detta får man även en exklusiv rosa saltsten från Himalaya! Detta saltet passar perfekt till kött, fisk och grönsaker! Rivjärnen finns dessutom i två olika storlekar, en stor och en mindre.saltstenarOm du har lust att testa fler saltstenar utöver den rosa saltstenen från Himalaya (eller så kanske du bara vill ha mer av samma salt) så finns det flera stycken extra saltstenar att välja mellan. Välj mellan Himalayan Rock Salt, Persian Blue Rocksalt, Liquorice och Taste JR. Den sista innehåller inte mindre än sex (!) olika saltstenar! Med saltstenarna kan du enkelt matcha saltet med vad du ska ha till middag. Alpine Salt, ett vackert röd/brunt salt med intensiv smak, passar exempelvis bäst till nötkött medan Persian Blue Rocksalt passar bra till skaldjur, fransk mat, sallader och tryfflar.

lakritsstenEn kul grej är ju definitivt dessa lakritsstenar! Detta är faktiskt inget salt utan det består istället av 100 % rå lakrits! Hur gott?! 🙂 Kul att använda som en spännande krydda i matlagningen, till exempel på glass, i chokladkaka eller varför inte i kaffet? Ett måste för alla lakritsälskare!

Vi tycker att dessa Rivsalt är en riktigt kul grej som sätter en rolig twist på middagsbjudningen! Rivjärnen tillsammans med saltstenarna är dessutom fina att bara ha framme i köket som en inredningsdetalj.

Här hittar du de två rivjärnen med tillhörande saltsten!

Här hittar du fler saltstenar att välja mellan!