Övrigt

Ultimata hipsterguiden

Hattar, kaffe, mustascher, öl, vinylskivor och gröna växter. Vi talar naturligtvis om hipsters! De där människorna som är så coola och glider omkring på en gammal cykel en brun skinnportfölj över axeln medan “kids” med MGMT spelar i hörlurarna.

Vi vill också vara hipsters (ibland)! Och kanske ni också? Bra, för här kommer några coola hipster-prylar som hjälper er på vägen mot en mer hipster tillvaro!

skaggochmusche muschevax

1. Det som mest utmärker en hipster är självklart ansiktsbehåringen. Och den måste vara väl omhändertagen! Då behöver du lite skägg- och mustaschvård som innehåller en tvättolja och en skägg- och mustaschtvål. Du kommer vara fräschast i stan. För den som vill gå all in och dessutom forma sin mustasch för att se extra originell (och därmed hipster) ut så kan ett mustaschvax vara ett bra alternativ. Du hittar alla skägg- och mustaschvårdsprodukter här.

kylskapsmagneter

 2. Den som inte har en egen mustasch behöver inte vara ledsen, här kommer sex stycken mustaschmagneter som du i alla fall kan sätta upp på kylskåpet! För kom ihåg, det är inte bara du som ska vara hipster, utan din omgivning också! 😉

olbrygg

3. Det är allmänt känt att hipsters gillar öl. De gillar även att brygga sin egen, för hipsters vill alltid vara så originella som möjligt. Finns det då något mer perfekt än ett ölbryggningskit?! Hipsterdrömmen! Dessutom behöver man inte vara en händig hipster för att klara detta då det enda du behöver fixa själv är kokande vatten, sedan är det bara att följa instruktionerna. Toppen.

rivsalt

4. Hipsters gillar inte bara att dricka öl, laga mat är kul också. Mat behöver ofta salt. Här kommer därför ett väldigt hipstrigt salt. Varför är det så hipstrigt då? Jo, för att du river det själv! Detta är ett coolt rivjärn med tillhörande saltsten som passar som substitut till vanligt bordsalt. Och ett sådant substitut behöver en hipster, som självklart är allt annat än vanlig!

skoputsset

5. Hipsters kläder får gärna vara gamla eller second hand, men de måste ändå se fräscha och exklusiva ut. Med detta skoputsset kan du börja nerifrån. Se till att de bruna skinnskorna blänker när du traskar upp för kullerstensgatan för att köpa kaffe! Kolla dessutom bara på fodralet, såååå hipster.

batteriburk

6. Att ta hand om naturen och leva ett ekologisk liv är viktigt för hipsters. Återvinning är därmed A och O! En bra början kan vara denna batteriburk för återvinning av batterier. Här kan alla hipsters förvara sina förbrukade batterier på ett snyggt och coolt sätt innan de tar på sig hatten och går till närmaste återvinningsstation.

fickplunta

7. Udda prylar är ett måste för en hipster. Det är viktigt att alltid ha något originellt i rockärmen och för att sedan kunna poängtera att man var först med det när alla andra tar efter. Varför inte ta med en fiskformad fickplunta på nästa fest? Blir garanterat en kul snackis som du sedan kan hävda att du var först med när alla andra också går omkring med fiskformade fickpluntor.

glasunderlagg

8. Hipsters gillar djur i finkläder. Gärna med glasögon också. Därför blir dessa glasunderlägg med festklädda hundar en perfekt detalj i ditt hipster-hem! Här kan du tryggt ställa din hembryggda öl medan du lyssnar på surret från vinylspelaren.

 odlingskit

9. Att odla, leva ekologiskt och se saker växa är något som hipsters tycker om. Men vi alla vet att det gärna får vara så enkelt som möjligt – bara för att man är hipster så betyder det inte att man har gröna fingrar. Med detta lilla odlingskit så får du allt du behöver för att fixa eget ekologiskt tillbehör till salladen. Bara plantera fröna och se ditt lilla växt-barn gro sig större och större. Efter några veckor när plantorna växt ordentligt kan de planteras ut i trädgården eller i en större kruka för att bli helt fullvuxna. Välj mellan ruccola, kanelbasilika, chilifrukter eller tomater!

Ha så kul i ditt nya hipster-liv! 🙂