Övrigt

Köksprylarna du inte visste du behövde

De flesta köksverktygen är rätt så klassiska och något som finns i de flesta kök, som till exempel grytor, kastruller, pastaslevar och vitlökspressar. Men det finns ju faktiskt en del riktigt användbara köksprylar som man aldrig tänkt på och som man plötsligt sedan inte känner sig komplett utan. Här kommer därför lite tips på några häftiga prylar, som du inte visste att du behövde!

kok5

Att äta pizza är ingen lek, det är ett tufft jobb och någon måste göra det. Skämt åsido, men med denna coola pizzaskäraren ser det i alla fall ut som du uträttar ett viktigt arbete. Pizzaskäraren ser ut som en cirkelsåg och kan skära igenom de tuffaste av pizzatoppingar! Ljudeffekterna får du dock stå för själv.

kok2

Är det inte förargligt när det finns pyttelite kaviar kvar i tuben men man vet att det skulle räcka till åtminstone en macka till? Visst, man kan försöka klämma fast tuben i dörren eller använda mangeln, men då tycker vi faktiskt det är lättare med en sådan här tubklämma! Bara stick fast tubklämman i tubens ände och vrid den som en nyckel. Klart!

kok3

Alltså, vem behöver inte en diskborste som ser ut som en kaktus? För diskborstar behöver faktiskt inte alltid vara fula! Denna göms fiffigt undan när man inte diskar och ser istället bara ut som en cool kaktus i en kruka!

kok6När man kokar något, låt oss säga pasta, så är det lätt hänt att det kokar över. Då brukar de flesta av oss försöka balansera locket lite på glänt så ångan får en flyktväg. Nu behöver du inte balansera några lock mer, för här är Lid Sid! Två som gubbar som hänger över kanten på kastrullen och släpper ut ånga. Och av ögonen att döma ser pretty dead ut…

kok7

Tänk bara på julafton när någon stackare kommer få stå och rulla sju miljoner köttbullar till julfirandet. Då skulle hen haft en sådan här köttbulletång istället! Med detta smarta verktyg rullar du enkelt köttbullar utan kladd och i förpackningen medföljer även ett köttbulle-recept för den som är osäker på hur processen går till!

kok4

Titta vad många blad saxen har! Det är för att det är en örtsax! Med detta praktiska verktyg kan du klippa ner örter direkt i en skål eller måltid utan att behöva använda en kniv och skärbräda och råka mosa sönder dem. Örterna och dess smaker kommer tacka dig!

kok8

Hade inte varit härligt att kunna steka bacon utan en massa stänk och stekos? Det är här Piggy Wiggy glider in i bilden och räddar middagen! Med den här baconbrickan kan du nämligen steka bacon i mikrovågsugnen och slippa allt extra stänk och kladd. Krispigt värre!

kok9

Disktrasor har inte alltid en naturlig plats i köket. Allt som oftast blir de hängande över kranen eller bara slängda i en litet hörn där de får torka. Med denna smarta magnetiska disktrasehållaren så vet du alltid var du ska göra av disktrasan. Hållaren är superenkel att fästa i diskhon och går att flytta på när helst du vill!

 

Hoppas du upptäckte något nytt och inspirerade köksverktyg som du nu bara inte kan leva utan 😀