8 GRILLHACKS som fixar biffen

grall_FIX

1. Visste du att det smidigaste sättet att göra så att saker inte fastnar är att gnida en lök på grillgallret? Skär löken i två delar och gnugga den uppskurna sidan mot grillgallret och sen är saken biff! (Om man nu vill ha biff, annat går också bra). Lök är dessutom perfekt att rengöra grillen med! Löken tar bort den fastbrända smutsen och fungerar bakteriedödande. Heja lök!!! Tänk på att sticka en gaffel i löken om grillen fortfarande är varm för att skydda de stackars fingrarna <3

 

a13230_2

2. ….ELLER använd en grillvante! Med denna dubbelfodrade grillvante blir det både bekvämt och extra säkert att hantera den varma grillen. Den värmeskyddande handsken är även prydd med silikondetaljer som ger dig ett bra och bekvämt grepp om grillverktygen. Grillhandsken är rymlig och skyddar även en bra bit in på underarmen. Nu kan du stå och gå crazy vid grillen som en riktig grillmästare utan att oroa dig för något som helst (okej…ja nästan i alla fall)! :)

 

m01742_2

3. Ibland hade det varit praktiskt med en gaffel som kan användas till att äta med och att grilla med. Tänk att vi har just det! Vår grillgaffel är utfällbar och kan blir upp emot 58 cm lång(!) Passar perfekt att använda som grillspett till exempelvis korv och marshmallows…eller för att sno mat från andra sidan bordet ;)

 

a09763_2

4. Vill du göra perfekta hamburgare men lyckas inte riktigt, eller tycker att det tar för lång tid? Vi har lösningen! Med denna hamburgerpress formar du dina hamburgare snabbt och enkelt till en perfekt form – sen är det bara att börja steka eller grilla! Folk lär bli imponerade ;)

 

a13228_2

5. Det är så irriterande när små svampar eller halloumibitar slinker ner mellan grillgallret! Med en grillmatta på gallret blir det enkelt att grilla stora som små bitar utan spill! Rulla helt enkelt ut den nätliknande mattan på grillgallret innan du lägger på grillbitarna. Perfekt för t.ex. fisk, halloumi, mindre köttbitar och grönsaker som annars har en tendens att tappas ner och får dö en långsam död bland den varma kolen :'( Gör de små bitarna en tjänst och köp en grillmatta!!

 

mediumrare

6. Vill du ha ett enkelt tips på hur du själv kan känna efter hur tillagat köttet är? Använd dina egna fingrar! Du kan känna på den mjuka delen precis nedanför tummen hur tillagat köttet är. Håll fingrarna som bilden visar och känn på handen och jämför med köttet. Exempelvis låter du tummen och pekfingret mötas för att tillaga kött som är rare. Bilden har vi lånat här. Vill du inte stå och göra tveksamma handgester mitt på grillfesten har vi termometer också…hehe.

 

 

m00688_

7. Solen skiner, vädret är perfekt och alla förutsättningar finns för årets första grillning…MEN NEEEJ, du har inte marinerat något kött! Lugnt! Med vår snabbmarinerare kan du marinera på bara några minuter. Den unika vakuumformen gör att du kan marinera och möra all slags kött och grönsaker.Vakuumet öppnar porerna och fibrerna i köttet och drar ut luften så att marinaden tränger in och marinerar på ett mycket effektivt sätt. Dessutom gör det köttet mörare och saftigare. Hur har vi levt utan?

 

a12134_4

8. Okeeej. Detta kanske ser läskigt ut – vi vet. Men att marinera kött med en marinadspruta är typ det smartaste någonsin! Gör så här: Stick ner sprutan i marinaden och dra sakta upp vätskan i nålen. Spruta försiktigt in marinaden i olika delar på steken. Var aktsam, nålen är vass! Resultatet blir kryddigt och extra saftigt kött. Passar för all typ av kött :)

 

Stort lycka till med grillningen nu allihop! Vill ni se fler smarta grillsaker, titta här!

 

This entry was posted in Övrigt by Regina. Bookmark the permalink.

About Regina

Jag jobbar med marknadsföring och digital kommunikation på Bluebox.se. Jag älskar sociala medier, i synnerhet bloggar och Instagram. När jag inte hänger i den digitala världen äter jag gärna något gott eller är spontan. Ska du göra något? Jag är på!

Leave a Reply