Recept – Kantareller med pocherat ägg
Kantareller är ju så gott och passar utmärkt med pocherat ägg. Nu kan du enkelt fixa perfekta pocherade ägg med insatsen från Nordic Ware. Här kommer ett receptförslag i dessa svamptider!
Varm smörgås men kantareller och pocherat ägg.
Stuvning: 1 liter rensade kantareller, 1 msk smör, 1 dl mellangrädde, 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 tsk dijonsenap, 1 msk hackad persilja.
Fräs de rensade kantarellerna i smör. Tillsätt mellangrädde, salt och peppar. Rör i dijonsenap och hackad persilja.
Bacon- spenatröra: 1 paket bacon (140 g) , 80 g färsk bladspenat, en nypa flingsalt, en liten skvätt rapsolja.
Knaperstek strimlat bacon och vänd ner färsk bladspenat, flingsalt och lite rapsolja.
Pocherat ägg (med insats från Nordic Ware): 4 ägg, 1 dl vatten, 4 små klickar smör.
Häll ca 1 dl vatten i en vid kastrull, eller stekpanna som har lock, och låt koka upp på medelvärme. Sätt i insatsen och klicka i lite smör i varje form. Knäck ett ägg i varje form och sätt på locket så att ånga bildas och äggen kokar. Koka ca 3 minuter, eller tills äggen har önskad konsistens.
Obs! Använd grytlappar när du lyfter bort formen från kastrullen!
4 brödskivor.
Rosta brödskivorna.
Servering:
Fördela kantareller, bacon och bladspenat över. Lägg på ett pocherat ägg som avslutning och njut 🙂