Frukost on the go!

Många säger att frukosten är dagens viktigaste mål, men ibland kan det vara svårt att hinna äta frukost hemma på morgonen. Vi tror det är därför Sagaforms yoghurtbägare på kort tid har blivit en succé på Bluebox.se. Förbered med yoghurt och müsli kvällen innan så allt du behöver göra är att plocka den från kylskåpet på morgonen :)

Om du dessutom känner för att göra din egen müsli har vi ett väldigt gott recept att dela med oss av!

Blueboxmüslin
Du behöver:
8 dl havregryn
2 dl pumpafrön
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 dl grovhackade nötter (mandlar, hasselnötter, cashewnötter – ta dina favoriter!)
2 dl riven kokos
2 dl äppeljuice
2 dl vatten
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl solrosolja eller annan vegetabilisk olja
1 msk honung

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman havregryn, solroskärnor, pumpafrön, linfrön, de grovhackade nötterna och kokos. Värm upp äppeljuice, vatten, olja och honung och tillsätt kanel och vaniljsocker. Låt bara värmas upp svagt så allt blandas upp. Häll detta sedan i havregrynsblandningen och blanda ordentligt. Fördela blandningen på två plåtar täcka med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 30 minuter. Glöm inte att röra om var 10:e minut för det bränns väldigt lätt. Voila! Müslin är klar när den är lätt guldbrun. Vänta lite längre om du vill ha den riktigt knaprig. Ta ut plåtarna, låt svalna en stund och häll sedan över müslin i en lufttät burk. Håller sig åtminstone 2 veckor men tar oftast slut innan dess.

Tips! För att få variation kan du blanda i olika frysta bär eller kanske lite honung i yoghurten.

m01355_3

Ät frukost så blir du lika glad som undertecknad (som använder yoghurtbägaren varje dag ;) )

Leave a Reply