Johan Bülows lakritspulver – En Bluebox-favorit!

Jag måste bara tipsa om en glass som gjort mig totalt beroende. :) Den blir Mello-desserten på lördag vill jag lova!!

Den bästa glassen jag ätit görs lätt med Johan Bülows lakritspulver, allra helst med smulade maränger över som gjorts av de äggvitor som blir över. Gillar du glass och lakrits så MÅSTE du testa detta! Det är inget svårt. ;)

Läcker lakritsglass
4 äggulor
125 g rörsocker (eller 50 gram farin + 75 gram strösocker)
5 dl vispgrädde
3 tsk Raw Liquorice Powder från Johan Bülow
1 tsk finrivet citronskal

Vispa äggulor och socker luftigt. Se till att ingen gula kommer med i äggvitan så du kan använda vitan till marängerna. Rör ner lakritspulvret och riktigt finrivet citronskal. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen. Häll upp glassmeten i en fryslåda eller kör i en glassmaskin. Om du fryser smeten skall den röras runt 3-4 gånger den första timmen. Det tar ca. 4 timmar i frysen innan den är klar.

Sega och krispiga lakritsmaränger
4 äggvitor
4 droppar ättika (droppa först i en kopp så det inte råkar blir för mycket)
1 ½ msk maizena
2 dl rårörsocker (eller 1dl farin + 1dl strösocker)
1 ½ msk lakritspulver från Johan Bülow

Sätt ugnen på 120 grader. Vispa äggvitorna (med elvisp) tillsammans med ättikan. Börja vispa långsamt för att sedan öka hastigheten gradvis tills smeten blivit ett hårt skum. Bunken ska kunna vändas upp och ner utan att smeten rinner ut. Vänd sedan ner maizena, socker och lakritspulver och vispa snabbt tills smeten blir glansig. Klicka eller spritsa ut marängsmeten på bakplåtspapper till valfri portionsstorlek och grädda i ca 1 timme eller tills de lossnar från plåten. Låt svalna och låt dom gärna stå kvar i den avstängda ugnen över natten.
Förvara i en tätslutande burk, gärna med en bit hushållspapper i botten (för att hålla fukten borta).

Hoppas att du kommer att gilla receptet lika mycket som jag!
Lycka till!

Leave a Reply