Appar,  Teknik

Är gubbmage sexigt?

Nej, gubbmage är inte speciellt sexigt enligt vår VD, Charlotta.

Hon är visserligen min sambo (och har befogenhet att kommentera min mage :-)), och jag är visserligen en stor kille som inte ska väga för lite, men gubbmage är tyvärr osexigt.  Under vissa perioder tränar jag som en galning (våren och hösten), och under andra perioder tränar jag knappt alls. Julen, pga. jobbet (jag bor nästan på kontoret under december), och sommaren, för att man har annat för sig. Det konstiga är att jag äter mindre när jag tränar, och mer när jag inte tränar. Detta leder till det klassiska jo-jo mönstret. Och under denna sommar har det svängt rejält!

Nyligen fick vi höra om en piffig sak som ska kunna hjälpa en att bryta detta mönster. Den heter Withings WiFi Body Scale (trådlös personvåg), och den mäter din vikt, din fettmassa samt din BMI vid en och samma mätning. Den informationen förs över till Withings server (efter en enkel installation på det trådlösa hemmanetverket), där den sparas. Man kan antingen logga in på sitt Withings konto för att kolla historiken i sin webbläsare, eller så kan man kolla på sin smartphone, via appen Wiscale! Då denna information sparas kan man följa sin viktminskning (om man vill gå ner i vikt), samt även följa hur fettmassan och BMI ändras. Detta är också viktigt, då vissa människor inte går ner så mycket i vikt när de tränar, utan omfördelar istället mängden fett och muskler i kroppen. Att kunna se denna ändring på en skärm kan också peppa en vidare, även om själva viktnedgången man hoppats på uteblir!

Om man står på vågen 1-2 gånger i veckan kan man följa sina framsteg, och man blir snabbt uppmärksammad på ”oönskade” ändringar i vikt, fettmängd samt BMI. Tanken är att vågen också ska fungera som ett visuellt hjälpmedel, för att enklare kunna bekämpa jo-jo effekten.

För några veckor sedan fick vi vår första leverans innehållande Withings WiFi personvåg – svart samt den Withings WiFi personvåg – vit. Vi köpte dessutom in Withings blodtrycksmätare som man kopplar till iPhonen för att på ett enkelt sätt kolla på sitt blodtryck.

Jag slog till direkt, och köpte den vita personvågen. Direkt efter vi kom tillbaka från mässan i Milano började jag använda den. På lite drygt en vecka har jag gått ner totalt 3,4 kg, samt minskat delen kroppsfett från 26,9% till 26,1%. Jag är tillbaka på gymmet (spinning främst), och jag äter hälsosamt, och Charlotta klappar händerna i förtjusning.

Varför lägger jag ut mig på detta viset undrar du? Jo, jag tror det blir enklare att ”prestera” – det finns ingen återvändo!  Mitt mål är 105 kg innan december, som är 10 veckor från nu. Withings WIFI trådlös personvåg till iPhone och datorOm det finns någon annan därute som vill tävla om vem som kan gå ner mest (procentmässigt) de kommande 10 veckorna så skaffar en Withings personvåg här, och skriv en kommentar till inlägget så vi kan komma i kontakt. Game on!

7 Comments

 • Ingy Carqueija

  Fan vad bra! Är intresserad av att utmana dig Nick. Roligt att du går ut med din målsättning, det är nästan som att komma ut ur garderoben. Bra jobbat Nick! Hur går vi till väga?
  Mvh
  Ingemar
  Madmen I AT (anonoyma tjockisar)

  • Nick, delägare Bluebox.se

   Hej Ingemar!

   Kul att du antar min utmaning! Om du inte redan har en Withings personvåg fixar jag en till dig till specialpris. Jag mailar dig när jag är tillbaka på jobbet.

   Med vänlig hälsning,

   Nick

 • Tash

  Vilket bra sätt att hålla koll på vikten! Ännu mer press blir det ju när andra kan föjla utvecklingen. Vet inte om jag vågar publicera min vikt…. fast det är väl det som är poängen!
  Lycka till!

  • Nick, delägare Bluebox.se

   Hej Tash,

   Jag har kollat lite på Withings “dashboard” som det kallas, och det går inte att dölja vikten när man visar för andra. Som du säger är det hela poängen att visa vikten. Man kan däremot välja om man vill visa den fettmassan och den fettfriamassan i antingen kg eller i %!

   Ni kan vara upp till 8 personer som har ett konto på en och samma våg, och ni väljer själv om ni vill se varandras konton. Om du skulle vilja så finns det även möjlighet att visa dina framsteg till andra Withings användare, eller publicera via en mängd olika sajter direkt från dashboarden.

   Ha det bra!

   Nick

  • Nick, delägare Bluebox.se

   Hej!

   Kul! Game on! Jag mailar dig!

   Med vänlig hälsning,

   Nick