Sett i pressen

Ansiktet utåt för kräksjukan

Ni minns kanske att jag skrev om vinterkräksjukan förra veckan. Igår hände kanske något ännu sjukare. En journalist från Aftonbladet ringde upp mig och började ställa frågor. Han skulle skriva om kräksjukan och hade hittat mitt blogginlägg. Efter en kort stund med några fumliga svar fattades bara en sak: en bild. Oj, det hade jag inte räknat med. Vad hade jag nu gett mig in på?
– Bild säger du? Jaaahaaa… Ska jag maila då eller..?
– Nej, det är nog bäst att en fotograf kommer över.
Ska tilläggas att jag verkligen inte är en linslus. Jag hatar att vara med på kort. Men nu var det försent att dra sig ur.

Med snurrande tankar gick jag in i vardagsrummet där min frågande pojkvän satt.
– Jo… eh… Det var Aftonbladet som ringde och nu ska vi vara med på kort, om sisådär 30 minuter. Hoppas det är okej. Vad det handlar om? Jo, eh… kräksjukan.
Efter en snabbstädning var fotografen på plats. Jag hade ingen tid att fräscha till mig, men det kunde kvitta. Vi skulle vara med på bild till ett reportage om vinterkräksjukan, inte miss Universum.

Jag frågade fotografen var han ville ta bilden. Han bad mig ta fram en hink och sa att vi kunde lägga oss i sängen. Efter att ha skrattat en stund insåg jag att han menade allvar och kort därefter låg vi, jag och min pojkvän, och poserade i vår säng med en hink mellan oss. Detta trodde jag aldrig skulle hända i mitt, inte ens i min vildaste fantasi. Och jag trodde verkligen inte att jag skulle ställa upp på en sådan här sak. Jag och min pojkvän, ansiktet utåt för kräksjukan, OH YEAH.

Aftonbladet vinterkräksjukan

Älskade Tuva, min systerdotter. Du är orsaken till att jag och Kristoffer var vakna ett helt dygn och fightades om toaplatsen. Du är orsaken till att jag låg deckad i sängen, till att jag inte kunde äta på flera dagar, och till att jag kom efter med mitt jobb. Du är orsaken till att jag aldrig mer kommer kunna äta chips med bearnaisesmak. (Vilken jaq i och för sig inte deppar över.) Och du är orsaken till mitt kanske livs pinsammaste ögonblick. Jag kommer påminna dig om detta i hela ditt liv. Jag börjar med att ge dig denna julklapp.

Läs artikeln på Aftonbladet här.

2 Comments

Leave a Reply